Skip links

Furosemide, tabletë orale

Furosemide, tabletë orale

Pikat kryesore për furosemide

 • Tableta orale furosemide është në dispozicion si një ilaç gjenerik dhe një emër markë. Emri i markës: Lasix.
 • Furosemide gjithashtu vjen në një zgjidhje gojore që ju merrni me gojë dhe një zgjidhje të injektueshme që jepet nga një profesionist i kujdesit shëndetësor.
 • Përdoret për të trajtuar presionin e lartë të gjakut tek të rriturit. Përdoret gjithashtu për të trajtuar edemën tek të rriturit dhe disa fëmijë, gjë që është ënjtje e shkaktuar nga ndërtimi i lëngjeve në trupin tuaj.
 • Paralajmërime të rëndësishme

  Paralajmërim i FDA: Rreziku i dehidrimit

  • Ky ilaç ka një paralajmërim të boksuar. Ky është paralajmërimi më serioz nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA). Një paralajmërim i boksit paralajmëron mjekët dhe pacientët për efektet e drogës që mund të jenë të rrezikshme.
  • Furosemide është një diuretik i fortë (pilulë uji) që ndihmon trupin tuaj të heqë qafe ujin e tepërt. E bën këtë duke rritur sasinë e urinës që bën trupi juaj. Nëse merrni shumë nga kjo ilaç, ai mund të çojë në sasi shumë të ulëta të ujit dhe elektroliteve në trupin tuaj. Kjo mund të shkaktojë dehidrim. Mjeku juaj do të monitorojë nivelet e lëngjeve tuaj dhe mund të ndryshojë dozën tuaj bazuar në ato nivele.
  • Paralajmërim i presionit të ulët të gjakut: Ky ilaç mund të shkaktojë presion të ulët të gjakut. Simptomat përfshijnë ndjenjën e marramendur dhe të zbehtë pasi të ngrihen në këmbë. Nëse kjo ndodh, lëvizni ngadalë kur ndryshoni pozicionet pasi të uleni ose të shtriheni. Nëse ky problem vazhdon, telefononi mjekun tuaj.
  • Paralajmërim i niveleve të ulëta të kaliumit: Ky ilaç mund të shkaktojë nivele të ulëta të kaliumit. (Kaliumi është një mineral që ju ndihmon nervat, muskujt dhe organet që funksionojnë normalisht.) Simptomat përfshijnë lodhjen, dobësinë e muskujve dhe të përzier ose të vjella. Thirrni mjekun tuaj nëse i keni këto simptoma.
  • Paralajmërim i niveleve të ulëta të tiroides: Doza të larta (mbi 80 mg) të furosemide mund të shkaktojnë nivele të ulëta të hormoneve tiroide. Nëse jeni duke marrë doza të larta të këtij ilaçi dhe keni simptoma të problemeve të tiroides, telefononi mjekun tuaj. Këto simptoma mund të përfshijnë:

  li>

 • Rritja e ndjenjave të të qenit i ftohtë
 • isfarë është furosemide?

  Tableta orale furosemide është një ilaç pa recetë që është në dispozicion si Lasix i drogës me emër të markës. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion si një ilaç gjenerik. Barnat gjenerike zakonisht kushtojnë më pak. Në disa raste, ato mund të mos jenë të disponueshme në çdo forcë ose formë si versioni i markës.

  Pse përdoret

  furosemide përdoret për të trajtuar hipertensionin (presionin e lartë të gjakut). Përdoret gjithashtu për të trajtuar edemën. Kjo është ënjtje për shkak të ndërtimit të lëngjeve në trup. Edemë mund të shkaktohet nga kushte të tjera mjekësore si dështimi i zemrës, cirroza e mëlçisë ose sëmundja e veshkave.

  Furosemide mund të përdoret si pjesë e terapisë së kombinuar për të trajtuar presionin e lartë të gjakut. Kjo do të thotë që ju mund të keni nevojë ta merrni atë me ilaçe të tjera.

  Si funksionon

  furosemide i përket një klase të ilaçeve të quajtur diuretikë. Një klasë e barnave është një grup ilaçesh që funksionojnë në një mënyrë të ngjashme. Këto ilaçe shpesh përdoren për të trajtuar kushte të ngjashme.

  Furosemide funksionon duke ndihmuar trupin tuaj të heqë qafe kripën e tepërt dhe ujin. E bën këtë duke rritur sasinë e urinës që bën trupi juaj. Kjo ndihmon në uljen e presionit të gjakut, si dhe zvogëlimin e ënjtjes.

  Efektet anësore të furosemidit

  Tabletat me gojë furosemide mund të shkaktojnë efekte anësore të caktuara.

  Efektet anësore më të zakonshme

  Efektet anësore më të zakonshme që mund të ndodhin me furosemide përfshijnë:

  • nauze ose të vjella
  • Kërcimi i stomakut
  • Ndjenja sikur ju ose dhoma po rrotullohet (vertigo)
  • marramendje
  • Vizioni i paqartë
  • kruarje ose skuqje
  • Urifikimi i rritur

  Nëse këto efekte janë të buta, ato mund të largohen brenda disa ditësh ose disa javësh. Nëse ata janë më të rëndë ose nuk ikin, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

  Efektet anësore serioze

  Thirrni menjëherë mjekun tuaj nëse keni efekte anësore serioze. Thirrni 911 nëse simptomat tuaja ndjehen kërcënuese për jetën ose nëse mendoni se keni një urgjencë mjekësore. Efektet anësore serioze dhe simptomat e tyre mund të përfshijnë sa vijon:

  • Humbja e tepërt e ujit dhe elektroliteve. Simptomat mund të përfshijnë:
 • Pushtimi
 • Dhimbjet e muskujve ose ngërçet
 • Urinimi më pak
 • Rrahjet e shpejta ose jonormale të zemrës
 • Nauze të rënda ose të vjella
 • Nivele të ulëta të hormoneve tiroide. Simptomat mund të përfshijnë:
 • Rritja e ndjenjave të të qenit i ftohtë
 • pankreatiti (inflamacioni i pankreasit). Simptomat mund të përfshijnë:
 • Dhimbje kur hani ose pini
 • nauze të rënda ose të vjella
 • Dëmtimi i mëlçisë. Simptomat mund të përfshijnë:
 • Zonja e lëkurës tuaj
 • Zonja e të bardhëve të syve tuaj
 • Humbja e dëgjimit ose kumbimi në veshët tuaj (mund të jetë e përkohshme ose e përhershme)
 • Lëkura ose zhvishem lëkura
 • Hipotensioni ortostatik (presioni i ulët i gjakut që ndodh kur ngriheni)
 • Reagimi alergjik
 • Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha efektet anësore të mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë diskutoni efektet anësore të mundshme me një profesionist të kujdesit shëndetësor i cili njeh historinë tuaj mjekësore.

  furosemide mund të bashkëveprojë me ilaçe të tjera

  Tableta orale e furosemidit mund të bashkëveprojë me ilaçe, vitamina ose barishte të tjera që mund të merrni. Një ndërveprim është kur një substancë ndryshon mënyrën se si funksionon një ilaç. Kjo mund të jetë e dëmshme ose të parandalojë që droga të funksionojë mirë.

  Për të ndihmuar në shmangien e ndërveprimeve, mjeku juaj duhet të menaxhojë me kujdes të gjitha ilaçet tuaja. Sigurohuni që t’i tregoni mjekut tuaj për të gjitha ilaçet, vitaminat ose bimët që po merrni. Për të zbuluar se si mund të bashkëveprojë ky ilaç me diçka tjetër që po merrni, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

  Shembuj të ilaçeve që mund të shkaktojnë ndërveprime me furosemide janë renditur më poshtë. Antibiotikët

  Antibiotikët

  Antibiotikët mund të rrisin rrezikun tuaj të dëmtimit të dëgjimit ose humbjes kur merren me furosemide. Këto ilaçe përfshijnë:

  ilaç antiseizure

  Marrja e këtij ilaçi me furosemide mund të ulë efektet e furosemidit:

  ilaçin e kancerit

  Marrja e kësaj Ilaçi i kancerit me furosemide mund të rrisë rrezikun tuaj për problemet e veshkave dhe dëmtimin ose humbjen e dëgjimit:

  Marrja e këtij ilaçi për kancerin me furosemide mund të ulë efektet e furosemide. Gjithashtu, furosemide mund të rrisë sasinë e këtij ilaçi në trupin tuaj, i cili mund të rrisë efektet anësore:

  Imunosupresanti

  Marrja e këtij ilaçi me furosemide mund të rrisë rrezikun tuaj për artritin e gouty:

  Stabilizuesit e humorit (litium)

  Marrja me furosemide mund të rrisë nivelet e litiumit në trupin tuaj. Kjo ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore nga litiumi.

  relaksuesit e muskujve

  Marrja e disa relaksuesve të muskujve me furosemide mund të rrisë efektet e këtyre ilaçeve. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore. Këto ilaçe përfshijnë:

  ilaçe të tjera të presionit të gjakut

  Marrja e furosemidit me ilaçe të tjera të presionit të gjakut mund të shkaktojë që presioni i gjakut tuaj të bjerë në një nivel të ulët të rrezikshëm. Këto ilaçe përfshijnë:

  ilaçe dhe ilaçe të inflamacionit (NSAIDs)

  Marrja e NSAIDs (ilaçe anti-inflamatore josteroidale) me furosemide mund të rrisë nivelet e këtyre ilaçeve në trupin tuaj. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore të rrezikshme. NSAIDS përfshijnë:

  • diflunisal
  • indomethacin
  • Salicilate magnez
  • salsalate

  Droga tiroide

  Marrja e dozave të larta të furosemidit me levotiroksinë mund ta bëjë levotiroksinë më pak efektive. Kjo do të thotë se nuk do të funksionojë gjithashtu për të trajtuar gjendjen tuaj të tiroides.

  ilaçet e ulçerave

  Marrja e sukralfatit me furosemide mund ta bëjë furosemide më pak efektive. Kjo do të thotë se nuk do të funksionojë gjithashtu për të kontrolluar simptomat tuaja.

  Mos e merrni sucralfate brenda 2 orëve nga marrja e furosemide.

  pilulat e ujit (diuretikët)

  Marrja e diuretikëve të tjerë me furosemide mund të rrisë rrezikun tuaj të dëmtimit të dëgjimit ose humbjes. Këto ilaçe përfshijnë:

  • Acidin ethakrinik

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet bashkëveprojnë ndryshe në secilin person, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha ndërveprimet e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me profesionistin tuaj të kujdesit shëndetësor për ndërveprimet e mundshme me të gjitha ilaçet me recetë, vitaminat, bimët dhe shtesat, dhe ilaçet pa recetë që po merrni.

  Paralajmërimet Furosemide

  Tableta orale e furosemide vjen me disa paralajmërime.

  Paralajmërimi i alergjisë

  Nëse keni një alergji ndaj sulfonamideve (ilaçe sulfa), ju gjithashtu mund të jeni alergjik ndaj furosemidit. Marrja e këtij ilaçi mund të shkaktojë një reaksion të rëndë alergjik, duke shkaktuar simptoma të tilla si:

  • Problemet e frymëmarrjes ose gëlltitjes
  • Ellingnjtja e fytit ose gjuhës tuaj

  Nëse i keni këto simptoma, telefononi 911 ose shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës.

  Mos e merrni përsëri këtë ilaç nëse keni pasur ndonjëherë një reagim alergjik ndaj tij ose sulfonamides më parë. Marrja e tij për herë të dytë pas çdo reaksioni alergjik ndaj tij mund të jetë fatale (shkaktoni vdekjen).

  Ndërveprimi i alkoolit

  Të kesh pije që përmbajnë alkool gjatë marrjes së furosemidit mund të keqësojnë efektet anësore të drogës. Për shembull, mund të përkeqësojë një rënie të papritur të presionit të gjakut kur ngriheni pasi të uleni ose të shtriheni. Mund të ju bëjë gjithashtu të ndjeheni marramendës ose më shumë dritë.

  Paralajmërimet për njerëzit me kushte të caktuara shëndetësore

  Për njerëzit që jetojnë me probleme të veshkave: Furosemide hiqet nga trupi juaj nga veshkat tuaja. Nëse keni probleme në veshka, më shumë ilaç mund të qëndrojnë në trupin tuaj më gjatë harmoniqhealth.com. Kjo mund të çojë në efekte anësore të rrezikshme, duke përfshirë presionin shumë të ulët të gjakut. Mjeku juaj mund t’ju fillojë me një dozë më të ulët të këtij ilaçi. Mjeku juaj gjithashtu mund të monitorojë se sa mirë po punojnë veshkat tuaja për t’u siguruar që furosemide është e sigurt për ju për të marrë.

  Për njerëzit që jetojnë me probleme të mëlçisë: Nëse keni probleme të mëlçisë siç është cirroza ose ascitet, është më mirë të merrni furosemide në spital. Furosemide mund të shkaktojë nivele shumë të ulëta të elektrolitit, të cilat mund të shkaktojnë dëmtim serioz të mëlçisë dhe humbje të funksionit të trurit. (Elektrolitet janë minerale që ndihmojnë në kontrollin e ekuilibrit të lëngjeve në trupin tuaj dhe të ndihmojnë me funksione të tjera të rëndësishme.) Mjeku juaj do t’ju monitorojë nga afër.

  Për njerëzit që jetojnë me diabet: Furosemide mund ta bëjë më të vështirë kontrollimin e niveleve të sheqerit në gjak (glukozës). Para se të merrni këtë ilaç, sigurohuni që mjeku juaj e di që keni diabet.

  Për njerëzit që jetojnë me çrregullime të fshikëzës: Nëse keni probleme të rënda me zbrazjen e fshikëzës tuaj plotësisht, furosemide mund ta përkeqësojë gjendjen tuaj. Para se të merrni këtë ilaç, sigurohuni që mjeku juaj e di që keni një çrregullim të fshikëzës.

  Për njerëzit që jetojnë me probleme të tiroides: doza të larta (mbi 80 mg) të furosemide mund të shkaktojnë nivele të ulëta të hormoneve tiroide. Sigurohuni që t’i tregoni mjekut tuaj për problemet tuaja të tiroides para se të filloni të merrni furosemide.

  Paralajmërime për grupe të tjera

  Për njerëzit shtatzënë: Bisedoni me mjekun tuaj nëse jeni shtatzënë ose planifikoni të mbeteni shtatzënë. Hulumtimi tek kafshët ka treguar efekte të dëmshme në fetus kur nëna merr ilaçin. Nuk ka pasur studime të mjaftueshme për njerëzit për të qenë të sigurt se si ilaçi mund të ndikojë në fetus. Ky ilaç duhet të përdoret vetëm nëse përfitimi i mundshëm justifikon rrezikun e mundshëm për fetusin.

  Për njerëzit që janë infermierë: Furosemide mund të kalojë në qumështin e gjirit dhe mund të shkaktojë efekte anësore serioze në një fëmijë që ushqehet me gji. Mund të shkaktojë që trupi juaj të prodhojë më pak qumësht. Tregoni mjekut tuaj nëse jeni duke infermieruar. Ju do të duhet të vendosni ose të ndaloni infermierinë ose të ndaloni marrjen e këtij ilaçi.

  Për fëmijët: Në foshnjat e parakohshme dhe fëmijët më të vegjël se 4 vjeç, furosemide mund të shkaktojë probleme të veshkave. Mund të çojë në gurë në veshka dhe depozita kalciumi në veshkat. Nëse furosemide u jepet foshnjeve të parakohshme gjatë javëve të para të jetës, mund të rrisë rrezikun e problemeve me mushkëritë dhe zemrën. > Të gjitha dozat e mundshme dhe format e ilaçeve mund të mos përfshihen këtu. Doza juaj, forma e drogës dhe sa shpesh ju merrni ilaçin do të varet nga:

  • mosha juaj
  • gjendja që trajtohet
  • Gjendja është
  • Kushtet e tjera mjekësore Ju keni
  • Si reagoni ndaj dozës së parë

  Format dhe pikat e forta : Furosemide

  • Forma: Tableta orale
  • Fuqitë: 20 mg, 40 mg, dhe 80 mg
  • Forma: Zgjidhja gojore
  • Fuqitë: 10 mg për 1 ml, 40 mg për 5 ml
  • Fuqitë: 20 mg, 40 mg, dhe 80 mg

  64 vjet)

  • Doza e zakonshme e fillimit është 80 mg në ditë, e marrë si 40 mg dy herë në ditë.
  • Mjeku juaj mund të ndryshojë dozën tuaj ose të shtojë ilaçe të tjera të presionit të gjakut. Kjo varet nga mënyra se si trupi juaj i përgjigjet ilaçit.
  • doza e vjetër (moshat 65 vjeç dhe më të vjetër)

   Veshkat e të rriturve më të vjetër mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo rrit rrezikun tuaj të efekteve anësore. Mjeku juaj mund t’ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm të ilaçeve. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

   Konsiderata të veçanta

   Furosemide hiqet nga trupi juaj nga veshkat tuaja. Nëse keni probleme në veshka, më shumë ilaç mund të qëndrojnë në trupin tuaj më gjatë. Kjo mund të shkaktojë efekte anësore të rrezikshme. Mjeku juaj mund t’ju fillojë me një dozë më të ulët dhe të monitorojë se sa mirë po punojnë veshkat tuaja për t’u siguruar që ky ilaç është i sigurt për ju.

   doza për edemë

   doza e të rriturve (moshat 18–64 vjeç)

  • Doza e zakonshme e fillimit është 20–80 mg, e marrë një herë në ditë . Mjeku juaj mund të ndryshojë dozën tuaj në varësi të mënyrës se si trupi juaj i përgjigjet ilaçit.
  • Pasi mjeku juaj të përcaktojë dozën tuaj afatgjatë (mirëmbajtje), mund ta merrni një herë ose dy herë në ditë.
  • Nuk rekomandohet të përdorni doza më të mëdha se 6 mg për kg peshë trupore.
  • Mjeku juaj mund të ndryshojë dozën e fëmijës tuaj në varësi të mënyrës se si trupi i fëmijës tuaj i përgjigjet ilaçit.

  Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo rrit rrezikun tuaj të efekteve anësore. Mjeku juaj mund t’ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm të ilaçeve. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

  Konsiderata të veçanta

  Furosemide hiqet nga trupi juaj nga veshkat tuaja. Nëse keni probleme në veshka, më shumë ilaç mund të qëndrojnë në trupin tuaj më gjatë. Kjo mund të shkaktojë efekte anësore të rrezikshme. Mjeku juaj mund t’ju fillojë me një dozë më të ulët dhe të monitorojë se sa mirë po punojnë veshkat tuaja për t’u siguruar që ky ilaç është i sigurt për ju.

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që kjo listë përfshin të gjitha dozat e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me mjekun ose farmacistin tuaj për dozat që janë të përshtatshme për ju.

  Merrni si të drejtuar

  Tableta orale e furosemidit përdoret për trajtim afatshkurtër ose afatgjatë. Ajo vjen me rreziqe serioze nëse nuk e merrni siç përshkruhet.

  Nëse ndaloni ta merrni ilaçin papritmas ose mos e merrni fare: Nëse po trajtoni presionin e lartë të gjakut, presioni juaj i gjakut mund të rritet. Kjo ngre rrezikun tuaj për probleme serioze siç janë goditja në zemër ose sulmi në zemër.

  nëse po trajtoniEdemë, ënjtja juaj mund të përkeqësohet. Kjo rrit rrezikun tuaj për probleme serioze siç janë dhimbja, infeksionet, ulcerat e këmbëve (plagë të gjata) dhe mpiksjet e gjakut.

  Nëse ju mungojnë doza ose nuk e merrni ilaçin në orar: Ilaçi juaj mund të mos funksionojë gjithashtu ose mund të ndalojë së punuari plotësisht. Që ky ilaç të funksionojë mirë, një sasi e caktuar duhet të jetë në trupin tuaj në çdo kohë.

  Nëse merrni shumë: mund të keni nivele të rrezikshme të ilaçit në trupin tuaj. Simptomat e një mbidoze të këtij ilaçi mund të përfshijnë:

  • Lodhje ekstreme
  • marramendje
  • Etja
  • Presioni i ulët i gjakut

  Nëse mendoni se keni marrë shumë nga kjo ilaç, telefononi mjekun tuaj ose qendrën lokale të kontrollit të helmit. Nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës.

  Çfarë të bëni nëse ju mungon një dozë: Merrni dozën tuaj sa më shpejt që të mbani mend. Por nëse mbani mend vetëm disa orë para dozës tuaj të planifikuar të radhës, merrni vetëm një dozë. Asnjëherë mos u përpiqni të kapni duke marrë dy doza menjëherë. Kjo mund të rezultojë në efekte anësore të rrezikshme.

  Si të tregoni nëse ilaçi po funksionon: Nëse po trajtoni presionin e lartë të gjakut, presioni juaj i gjakut duhet të ulet. Por me siguri nuk do të ndjeheni ndryshe. Mjeku juaj do të monitorojë presionin e gjakut tuaj. Ju gjithashtu mund ta kontrolloni atë në shtëpi duke përdorur një monitor të presionit të gjakut në shtëpi. Nëse jeni duke trajtuar edemën, ënjtja juaj duhet të zbresë.

  Konsiderata të rëndësishme për marrjen e furosemidit

  Mbani në mend këto konsiderata nëse mjeku juaj përshkruan tabletin oral furosemide për ju.

  General

  • Furosemide bën që të urinoni më shumë, kështu që duhet të shmangni marrjen e tij në kohën e gjumit.
  • Ju mund të prerë ose shtypni tabletën furosemide.
  • Mbajeni këtë ilaç larg dritës.
  • Mos e ruani këtë ilaç në zona me lagështi ose të lagur, siç janë banjat.

  Ju nuk duhet të keni nevojë për një recetë të re që ky ilaç të rimbushet. Mjeku juaj do të shkruajë numrin e rimbushjeve të autorizuara në recetën tuaj.

  Udhëtoni

  Kur udhëtoni me ilaçet tuaja:

  • Gjithmonë mbani ilaçet tuaja me vete ose në çantën tuaj të mbartur.
  • Mos u shqetësoni për makinat me rreze X të aeroportit. Ata nuk mund të dëmtojnë ilaçet tuaja.
  • Ju mund të duhet të tregoni stafin e aeroportit etiketën e farmacisë për ilaçet tuaja. Gjithmonë mbani me vete kutinë origjinale të etiketuar me recetë.
  • Mos e vendosni këtë ilaç në ndarjen e dorezës së makinës suaj ose lëreni atë në makinë. Sigurohuni që të shmangni bërjen e kësaj kur moti është shumë i nxehtë ose shumë i ftohtë.

  Ju mund ta bëni këtë duke përdorur një monitor të presionit të gjakut në shtëpi. Mjeku juaj mund t’ju tregojë se ku ta blini këtë pajisje dhe si ta përdorni.

  Monitorimi Klinik

  Mjeku juaj do të monitorojë sa vijon:

  • Presioni i gjakut: Mjeku juaj do të kontrollojë presionin tuaj të gjakut për t’u siguruar që ky ilaç po mban Presioni juaj i gjakut nën kontroll.
  • Nivelet e elektrolitit: Ky ilaç mund të shkaktojë ndryshime në nivelin e elektrolitit tuaj. Kjo përfshin nivelin e kaliumit. Mjeku juaj do të kontrollojë nivelet tuaja për të siguruar që elektrolitet tuaja janë në një gamë të shëndetshme. (Elektrolitet janë minerale që menaxhojnë nivelet e lëngjeve dhe funksionet e tjera në trupin tuaj.) Nëse ky ilaç shkakton probleme për veshkat tuaja, mjeku juaj mund të ketë nevojë për të zvogëluar dozën tuaj, ose mund t’ju duhet të ndaloni përdorimin e tij.
  • mëlçia: Ky ilaç mund të rrisë nivelin e enzimave të mëlçisë në trupin tuaj. Një nivel i ngritur i enzimës mund të nënkuptojë që ju keni dëmtim të mëlçisë. Mjeku juaj mund të monitorojë nivelin tuaj të enzimës.
  • Nivelet e tiroides: Ky ilaç mund të shkaktojë nivele të ulëta të hormoneve tiroide. Mjeku juaj mund të bëjë teste gjaku për të monitoruar nivelin tuaj të tiroides.

  Një dietë me kripë të ulët ju vë në rrezik edhe më të lartë të presionit të ulët të gjakut. Nëse jeni në një dietë me kripë të ulët, bisedoni me mjekun tuaj nëse ky ilaç është i duhuri për ju.

  Mjeku juaj mund të sugjerojë që të hani ushqime të larta në kalium. Këto përfshijnë banane, zarzavate me gjethe të errëta dhe avokado.

  Ndjeshmëria e diellit

  Lëkura juaj mund të jetë më e ndjeshme ndaj dritës së diellit ndërsa merrni furosemide.

  • Shmangni STA
  This website uses cookies to improve your web experience.
  Explore
  Drag